Wat vooraf ging

Het initiatief

 

Ik ben Nelleke Mouthaan, de initiatiefneemster van het hospice. Al jaren ben ik werkzaam in de zorg. Zorgen voor mijn medemens en dan met name in de laatste levensfase is mijn passie.  Helaas is mijn ervaring dat er steeds minder tijd is om er daadwerkelijk te zijn voor mensen die dat nodig hebben.  Zeker in de laatste levensfase is het juist zo belangrijk om voldoende de tijd te kunnen nemen. Je kan het nooit meer overdoen. Door deze ervaringen ontstond bij mij het idee om een hospice in onze eigen gemeente op te richten. 

Heeft u interesse om uw steentje bij te dragen kijk dan even verder op de site wat u eventueel voor ons kan betekenen.

 

 

Over ons Hospice

Een hospice wordt ook wel een “bijna thuis huis” genoemd. Ons hospice biedt ruimte aan 2 a 3 gasten en is daarmee een kleinschalige woonvoorziening. Mensen ontvangen hier palliatieve terminale zorg in de laatste maanden van hun leven, indien het niet meer mogelijk is om thuis te blijven of inden de mantelzorgers overbelast dreigen te worden. Onze zorg wordt verleend door daar toe opgeleide vrijwilligers in combinatie met de reguliere medische zorg en thuiszorg. Bij ons verblijft u als gast in een huiselijke sfeer. Iedereen die u dierbaar is, is welkom, net zoals bij u thuis. Het is toch fijn wanneer je in de eigen gemeente kan verblijven ook als dat thuis niet meer mogelijk is.

Vrijwilliger(s)

Wie belangstelling heeft om als vrijwilliger te werken in ons hospice, financieel wil bijdragen of gewoon meer wil weten kan contact opnemen met:

Nelleke Mouthaan: 06-20204792

info@hospicebodegraven-reeuwijk.nl

Groeten Nelleke Mouthaan.