Initiatief

Het initiatief:

Ik ben Nelleke Mouthaan, de initiatiefneemster van het hospice. Al jaren ben ik werkzaam in de zorg. De zorg voor de medemens en dan met name in de laatste levensfase heeft me altijd al gefascineerd helaas is mijn ervaring dat er steeds minder tijd is om echt daadwerkelijk tijd vrij te maken voor de bewoners die dat eigenlijk wel nodig hebben. Zeker in de laatste levensfase is het juist zo van belang om daar voldoende aandacht aan te besteden. Je kan het nooit meer overdoen. Als er dan maar voldoende mantelzorgers aanwezig zijn, heb je als verzorgende in ieder geval niet het idee dat een bewoner alleen ligt in deze toch vaak zo moeilijke tijd.Daardoor is voor mij het idee ontstaan om de mogelijkheden voor een eigen hospice in onze de gemeente te onderzoeken.

Heeft u interesse om uw steentje bij te dragen kijk dan even verder op de site wat u eventueel voor ons kan betekenen.

Een hospice is een kleinschalige woonomgeving waarin mensen palliatieve terminale zorg ontvangen in de laatste maanden van hun leven.  Een hospice ook wel bijna thuis huis genoemd biedt ruimte aan 2 á 3 gasten en is daar mee een kleinschalige voorziening. De zorg wordt verleend door daar toe opgeleide vrijwilligers  in combinatie met de reguliere medische zorg en thuiszorg.

Voordat het hospice haar deuren kan openen moet er nog veel gedaan worden. Wilt u helpen…..?

Vrijwilliger(s)

Wie belangstelling heeft om als vrijwilliger te werken in ons hospice, financieel wilt bijdragen, of gewoon meer wil weten van het initiatief kan contact op nemen met:

Nelleke Mouthaan 06-20204792
info@hospicebodegraven-reeuwijk.nl

Groeten Nelleke Mouthaan